Behandeling complexe ptss

Behandeling complexe ptss komt vaker voor dan jij denkt. Veel mensen die in hun leven een ernstig trauma hebben opgelopen, krijgen hier vaak mee te maken. Veel van deze trauma’s zijn al in de jonge levensjaren ontstaan. Hierdoor kan het zijn dat een kind hier pas op latere leeftijd problemen mee krijgt. Denk bijvoorbeeld aan mishandeling, of seksueel misbruik. Vaak kroppen kinderen het op en de ouders zien dit vaak als puberteit, wanneer er opeens klachten ontstaan bij een kind. Een kind wat eerst altijd goed slaapt en nu ineens bijna elke nacht wakker wordt, daar wordt vaak niks ernstigs achter gezocht. Normaal wordt dit weggeveegd van gaat wel over als hij of zij ouder is.

behandeling complexe ptss

Intensieve behandelingen

Wanneer je ouder bent, lijkt het vaak dat de klachten ook serieuzer genomen worden. Dit was voor mij dan ook de reden dat ik bij PSYTREC ben terecht gekomen. Jarenlang ben ik door mijn vader mishandeld. Helaas durfde ik hierover niks tegen mijn moeder of iemand anders te vertellen. Pas nadat mijn vader was overleden hield het mishandelen op en durfde ik voor het eerst in mijn leven hier met iemand over te praten. Deze persoon werkte bij PSytrec en hier hoorde ik voor het eerst over mijn PTSS klachten. Klachten had ik genoeg, maar kon het geen naam geven. Door diverse behandelingen ben ik zo goed als van mijn lachten af. Ik heb mijn verleden een plaatsje kunnen geven en hierdoor de toekomst weer een kans kunnen geven.