Hoe ik van mijn langdurige rugklachten af kwam

Het grootste deel van mijn werkzaamheden voer ik achter een computer uit. Het beantwoorden van mails, excel sheets bijwerken en powerpoint presentaties maken voor mijn manager behoren tot 80% van mijn taken. Niet heel gek dus dat ik aan het einde van de dag flink last heb van mijn rug. Ik heb jarenlang tevergeefs naar oplossingen gezocht om hiervan af te komen. Zo heb ik vanalles geprobeerd zoals yoga, pijnstillers en massages maar helaas werkte het allemaal niets of nauwelijks. Uiteindelijk ben ik op aanraden van een kennis bij een ergotherapeut terecht gekomen die me hier vanaf heeft kunnen helpen. Hieronder lees je hoe zodat misschien ook jij hier wat aan hebt!

De oplossing

De pijn in mijn onderrug werd overduidelijk veroorzaakt door het zittende werk dat ik vele uren per week deed. Op aanraden van de therapeut, die veel ervaring heeft met gevallen zoals ik, heb ik toen op kosten van de baas, mijn bureaustoel vervangen voor een ergonomische stoel. Deze verbeterde mijn werkhouding enorm en ik voelde dat de pijn tijdens het zitten ook minder werd. Het verschil met een gewone stoel is dat met deze stoel veel meer mobiliteit mogelijk is tijdens het zitten. Hierdoor komen je spieren en gewrichten veel minder vast te zitten en dat merk je aan het einde van de dag!. Na 2 weken was zo goed als alle pijn in mijn onderrug verdwenen. Ik kan deze stoel van spinalis dan ook zeker aanraden voor mensen met rugklachten die hier ook vanaf willen komen.