Interesse in de medicinale kwaliteiten van wietplanten? Probeer THC olie

Het grote publiek denkt bij wietplanten waarschijnlijk onmiddellijk aan de rookbare wiet die je hieruit kunt winnen. Men zal dan vermoedelijk van mening zijn dat deze wiet wordt gerookt met het oog op recreatieve doeleinden. Hierbij gaat men echter voorbij aan het feit dat wiet, ook wel cannabis genoemd, nog veel meer potentiële voordelen biedt. Vooral de medicinale kwaliteiten die er van uitgaan springen wat dit betreft in het oog. Met name de stof THC beschikt over die kwaliteiten. Daarom heeft men van THC verschillende producten gemaakt die je op een vriendelijke wijze kunt innemen. THC olie is hier misschien wel het beste voorbeeld van. Deze olie is ideaal, omdat je de dosering ervan op de druppel nauwkeurig kunt bepalen.

Werkzaam bij onder meer deze aandoeningen, klachten en ziekten

Producten waarin THC het hoofdbestanddeel is dat als medicament moet dienen zou je kunnen inzetten voor het bestrijden van verschillende fysieke ongemakken. Dit zijn al bij al ongemakken van de meest uiteenlopende aard. Samenvattend kun je stellen dat diverse soorten pijn en ontstekingen ermee afgeremd of verholpen kunnen worden. Vooral bij structurele pijnen is dat uiteraard interessant. Goed om te weten is dat THC olie kan werken bij pijnen ongeacht de onderliggende oorzaak ervan. Soms kan die oorzaak mogelijk ook aangepakt worden.

THC olie

Hoe zit het met de legaliteit van THC olie?

In hoeverre THC olie precies le gaal is in Nederland is moeilijk te zeggen. Enerzijds zit er meer dan 15 procent THC in waardoor het als harddrugs kan worden beschouwd. Wanneer een dergelijk product echter door of namens een apotheek is gemaakt, dan wordt het weer wel als legaal gezien. We hebben hier dus te maken met een grijs gebied. Dat geldt overigens ook voor het kopen en telen voor eigen gebruik van wietplanten in het algemeen. Elke particulier wordt het gedoogd hooguit vijf van deze planten in bezit te hebben.