Meer comfort tijdens thuis blijven wonen met wijkverpleging

Ken je iemand die vanwege ouderdom, een fysieke of mentale beperking zelfstandig het huis niet kan verlaten? Of ken je iemand die onlangs een operatie ondergaan heeft en hierdoor in een bepaalde vorm aanvullende zorg thuis nodig heeft? Dan is de wijkverpleging van ZorgAccent dé oplossing! De wijkverpleging is er in vele gradaties beschikbaar, zodat er voor iedereen de juiste type zorg te vinden is. ZorgAccent werkt in kleine, zelfsturende teams. Hierdoor zien diegene telkens dezelfde gezichten, iets wat voor iemand met bijvoorbeeld dementie of een verstandelijke beperking een stuk aangenamer is dan elke week een nieuwe verpleegkundige. In dit artikel vertellen we je alles over de wijkverpleging dienst van ZorgAccent en waarom zij de beste keuze zijn voor jouw dierbare.

Oneindig veel mogelijkheden

Er is niet slechts één vorm van wijkverpleging beschikbaar bij ZorgAccent. Zo beschikken de teams over verstand van wondverzorging, hebben ze veel kennis van diverse ziektes en kunnen ze uitstekend werken met mensen met dementie. Elke wijk heeft zo zijn eigen team en verplegers, waardoor in elke wijk ook telkens dezelfde gezichten terug te zien zijn. Dit is niet alleen erg prettig voor degene die de zorg ontvangt, het werkt ook een stuk effectiever in de communicatie. Stel, jouw (bejaarde) vader of moeder heeft aanvullende zorg nodig omdat je het zelf niet meer redt. In samenwerking met de wijkverpleegkundige kan er dan gezamenlijk een plan opgesteld worden. Doordat dit telkens met dezelfde personen gebeurt hoeft niet elke keer het verhaal opnieuw uitgelegd worden. Dit is prettig voor beide partijen.

Waarom kiezen voor ZorgAccent?

Er zijn vele verschillende aanbieders van wijkverpleging in iedere wijk/regio. Waarom zou je dan kiezen voor de wijkverpleging van ZorgAccent? Zoals al aangegeven beschikken onze verpleegkundigen over zeer uitgebreide kennis over uiteenlopende typen zorg. Daarnaast werken ze met zelfsturende en kleinschalige teams, waardoor persoonlijke zorg nog meer centraal komt te staan. Dit is niet alleen fijn voor de persoon zelf, maar ook voor dierbaren in de omgeving van de zorgbenodigde.