PTSS Therapie bij Psytrec

Ben jij op zoek naar PTSS Therapie? Heb je last van een posttraumatische stressstoornis door traumatische ervaringen en ondervind je hier problemen van? Dan kun je terecht bij Psytrec, Posttrauma Expertise Centrum. Deze GGZ instelling is gespecialiseerd in de behandeling van complexe PTSS.

PTSS therapie na traumatische gebeurtenis

Er is sprake van complexe PTSS bij een opeenstapeling van traumatische gebeurtenissen. Deze vorm komt vaak voor bij geüniformeerde beroepen zoals militairen en politieagenten. Zij maken vaker traumatische gebeurtenissen mee waarbij er sprake is van levensgevaar of een reële kans op ernstige verwondingen. Daarnaast komt deze vorm ook voor bij mensen die het slachtoffer zijn van mishandeling als kind of bij seksueel misbruik.

PTSS Therapie

Intensive8 behandelprogramma

Om deze trauma’s te behandelen heeft Psytrec een intensieve PTSS therapie ontwikkeld. Het Intensive8 PTSS behandelprogramma duurt 5 of 8 dagen. Patiënten zijn gedurende de behandeling intern. De 8 daagse behandeling bestaat uit twee modules van 4 dagen. Tussen de modules gaan de patiënten drie dagen naar huis.

De PTSS therapie bestaat uit verschillende onderdelen: EMDR therapie, Exposure therapie, Psycho educatie en Sport en beweging. De therapieën zijn individueel, de rest is in groepsverband.  De behandelaars zijn allen gespecialiseerd in PTSS therapie.

Intensive8 behandeling

Behandelcentra

Behandeling van PTSS vindt plaats in twee behandelcentra, in Bilthoven en in Weert. Voor meer informatie over deze centra kun je terecht op de website van Psytrec. Hier vind je ook meer informatie over de inhoud van behandeling.

Intakegesprek

Heb jij een traumatische gebeurtenis meegemaakt en vermoed je PTSS? Of is er een diagnose gesteld en ben je nog op zoek naar een goede behandeling? Neem dan contact op met Psytrec. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of je in aanmerking komt voor deze therapievorm of dat er eerst aan andere problemen gewerkt moet worden. Psytrec streeft ernaar om iedereen met complexe PTSS in behandeling te nemen.