Wat te doen bij rugklachten?

Chiropractie biedt verschillende behandelmethodes voor klachten aan de nek en/of rug. Voor andere klachten zoals aan de schouder en knie kan je ook terecht bij een chiropractor, maar ze behandelen voornamelijk nek en rugklachten. Chiropractie houdt kort gezegd in dat de behandelingen worden uitgevoerd met de hand. Er worden geen medicijnen of dergelijken gebruikt tegen de pijn.

Historie van chiropractie

Chiropractie wordt steeds bekender en er kom steeds meer chiropractors bij. Chiropractie komt oorspronkelijk ook uit de Verenigde Staten en is overkomen waaien naar Nederland. In 1990 waren en nog maar 50 chiropractors in Nederland. Tegenwoordig zijn dat er al een stuk meer. Chiropractie mag dan wel een kleine beroepsgroep in Nederland zijn, maar wereldwijd is chiropractie naar medici en tandartsen één van de grootste beroepen.

Chiropractie behandelingen

Een chiropractor kijkt naar het functioneren van je lichaam en naar je houding. Het is vaak zo dat als je pijn hebt aan je nek dat er al iets niet goed is met je rug of heupen. Dit kan zijn door een verkeerhouding of door zenuwen die knel zitten in je ruggenwervel. De chiropractor gaat de klacht onderzoeken en stelt na het eerst consult een behandelplan op. Hierin staan hoe de klacht aangepakt gaat worden en welke behandelingen er toegepast gaan worden. Een behandeling die veel wordt gebruikt bestaat uit manipulaties en mobilisaties van gewrichten, spiertechnieken, oefeningen en adviezen over je houding en hoe je het best kan bewegen. Soms is het ook zo dat je oefeningen mee naar huis krijgt om zo je houding te trainen. Dit zorgt ervoor dat je de goede houding het makkelijks kan aanhouden ook als je klaar bent met de behandelingen bij de Chiropractie.

Bron: www.chiropractiecentraal.com